Kruiden Leren Kennen by Martine Verweij

Kruiden Leren Kennen

Dé basiscursus voor kruidenliefhebbers

Waarom heb je een cursus nodig over plantenfamilies?

Het leren en onthouden van informatie over geneeskrachtige en eetbare planten wordt een stuk makkelijker als je weet tot welke plantenfamilie ze horen.

Kruiden die tot dezelfde familie horen, hebben meestal dezelfde inhoudsstoffen en daarom enigszins hetzelfde effect op het menselijk lichaam.

Zo hoef je niet alle informatie te kunnen onthouden. Als je weet in welke plantenfamilie een kruid hoort, weet je welke inhoudsstoffen het waarschijnlijk heeft en dan kan je interpreteren hoe je dit kruid kunt gebruiken.

En waarom over inhoudsstoffen?

Als je meer wilt weten over het medicinaal gebruik van kruiden, dan moet je meer weten over inhoudsstoffen.

Inhoudsstoffen zijn de werkzame bestanddelen in een kruid. Ze zijn verantwoordelijk voor een effect op het menselijk lichaam.

Ook bepalen ze hoe je een kruid het beste kunt verwerken tot een geneeskrachtig product.

Zo zijn sommige inhoudsstoffen het beste oplosbaar in olie, terwijl andere het beste oplosbaar zijn in alcohol.

Wat is zo uniek aan Kruiden Leren Kennen?

Tijdens de cursus Kruiden Leren Kennen leer je alles wat je moet weten door het inkleuren van prachtige mandala's.

Het is bekend dat kleuren een ontspannende werking heeft en het is ook bekend dat je het beste nieuwe informatie opneemt als je ontspannen bent en plezier hebt.

Hierdoor is de cursus uitermate geschikt om naast een overvolle agenda te volgen. 

Tijdens de cursus kan je even ontspannen en tijd voor jezelf nemen. En ongemerkt leer je zo meer over geneeskrachtige en eetbare planten.

Cursisten over Kruiden Leren Kennen

Een hele fijne begeleiding in mijn eerste leerstappen binnen de wereld van flora. Ik denk regelmatig terug aan de kenmerken van verschillende plantenfamilies die ik tijdens de cursus heb geleerd, en inmiddels herken ik buiten overal eetbare en medicinale kruiden!
Milah van Zuilen
Een fijne manier om meer te leren over plantenfamilies en inhoudsstoffen. Het is opeens veel makkelijker geworden om ook echt alles te kunnen onthouden. Ik zie gewoon de ingekleurde mandala's voor me als ik in de natuur loop. Ideaal voor beelddenkers zoals ik.
Sofie Vermeulen
Martine heeft een uitstekend werk gedaan! Ik ben momenteel bezig met een studie kruidenleer en ik vind het heel moeilijk om alle plantenfamilies en inhoudsstoffen te leren. Maar met de prachtige mandala's, die Martine heeft getekend, is het niet alleen makkelijk, maar ook leuk om ze te onthouden! Ik liet ze zien aan mijn zus, die landbouwtechniek heeft gestudeerd aan de universiteit, en ze zei dat ze had gewild dat de universiteit deze methode had gebruikt. Het zou makkelijker zijn geweest. Ik beveel de cursus ten zeerste aan.
Michelle Dee
Met deze cursus is het leren van de verschillende plantenkenmerken een  natuurlijke en heel leuke ervaring! De uitleg bij de kleurplaten is heel  uitvoerig en de details van de verschillende plantenfamilies worden zo  heel duidelijk. 
Armand van den Hamer

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus duurt 26 weken. In de eerste 24 weken leer je het systeem. Week 25 is voor herhaling en week 26 bevat een aantal bonuslessen.

Kan ik de cursus in mijn eigen tempo volgen?

In principe volg je iedere week 1 les, maar je kan ook langer over de cursus doen. Je kan de cursus niet versnellen. De cursus is zo ingericht dat je de informatie op een ontspannende en plezierige manier kan opnemen.

Hoe lang heb ik toegang tot de cursus?

Je hebt levenslang toegang tot de cursus, dus je kan de cursus altijd op een later tijdstip hervatten of herhalen.